Maidanezi sau Fara Stapan

Toata lumea se cearta! Unii vor sa-i sterlizam altii sa-i euthanasiem. Unii sunt convinsi ca suntem o civilizatie demna de mileniul trei altii, mai realisti, se uita in jur si nu pot intelege ce din realitatea romaneasca i-a convins pe aia sa se creada in mileniul trei.

Nici macar pe etichete nu cadem de acord: sunt maidanezi sau fara stapan? Va spun eu: sunt si maidanezi si fara stapan.

Se aduna in haite, se tavalesc prin gunoaie, se infrupta cu tot ce gasesc, se bat pe ciolan, ataca pe oricine vor, nu dau socoteala nimanui pentru ceea ce fac, se gudura, dandu-se dragalasi, daca asta-i poate scapa din incurcatura, se pupa si apoi  se mananca intre ei si se identifica unul pe altul mirosindu-se sub coada ca sa-si pazeasca haita de infiltrarea unora cu pedigree.

De fapt chestia asta cu pedigree-ul este foarte riscanta pentru ca introduce reguli noi care incurca toata haita: comportament civilizat fata de stapan si prietenii stapanului, atasament si respect fata de stapan, simtul datoriei pana la sacrificiu fata de stapan si fata de oameni, dragoste si prietenie fata de stapan, dar mai ales dorinta de a-si bucura si multumi stapanul trecand peste orice instinct animalic.

Aha! Era sa uit. Orice asemanare cu clasa politica romaneasca este pur intamplatoare, doar ca atunci cand vorbeam despre stapan ma gandeam la noi toti, la astia care platim Notele de Plata ale haitei fara sa primim nimic in schimb. O fi din cauza ca n-au niciunul pedigree?